visszér műtét visszér eltávolítás visszér gyógyítás visszér kezelés visszér plasztika visszér tágulat visszérműtét visszeresség visszérkezelés
   
 
Köszöntő
A visszérről
Visszérfajták
A visszér műtét
Lézeres visszérműtét
Injekciózás
Lézeres hajszálér kezelés
Elérhetőség
Árak
Lézeres műtét

A lézeres visszérműtét főleg a klasszikus, és egyben a leggyakoribb visszértípus kezelésére alkalmas kórszerű eljárás. Ezzel a módszerrel a felületes vénás hálózat visszeres főtörzsét, a vena saphena magnát, esetenként a vena saphena parvát, ritkábban nagyobb mellékág visszereit lehet sikeresen kezelni. A módszer alkalmas a lábszáron előforduló, úgynevezett perforáns erek elzárására is.

A kezelés során a tágult visszérbe, ultrahang vezérelten, egy speciális katéter segítségével, egy kb. 1 mm. vékony lézerszálat vezetünk be. Az ultrahang képernyőjén folyamatosan nyomon követve a lézerszál helyzetét, azt felvezetjük a visszeres szakasz teljes hosszában. A főtörzs visszeresség esetén egészen a lágyékhajlati billentyűig.  Innen lassan visszafele húzva, a lézerfény segítségével koaguláljuk a véna belső falát. A keletkezett hő hatására az érintett vénaszakasz fala összezsugorodik, az ér elzáródik, és szép lassan, körülbelül fél év alatt felszívódik.

A hagyományos nyitott műtéttel ellentétben, a lézeres visszérműtét esetén nem kell a visszeret kihúzni, eltávolítani, az a helyén marad és szép lassan felszívódik. A szöveti roncsolás lényegesen kisebb, a gyógyulás ennek köszönhetően gyakorlatilag fájdalommentes és gyors. Műtéti hegek nem keletkeznek. A lézerszál bevezetésének helyen 1-2 mm.-es szúrt seb jön létre, ami nem igényel varratot, és nyomtalanul gyógyul. A műtét tökéletesen elvégezhető helyi érzéstelenítésben, minek köszönhetően a műtétet követően rövid megfigyelést után, a beteg saját lábán távozhat a rendelőből. 1-2 nap múlva munkába állhat.