visszér műtét visszér eltávolítás visszér gyógyítás visszér kezelés visszér plasztika visszér tágulat visszérműtét visszeresség visszérkezelés
   
 
Köszöntő
A visszérről
Visszérfajták
A visszér műtét
Lézeres visszérműtét
Injekciózás
Lézeres hajszálér kezelés
Elérhetőség
Árak

A visszerek fajtái

3 nagy visszércsoportot különböztetünk meg. 

- A klasszikus visszértágulat, ami a lábszár, néha a térd és comb belső részén jelenik meg, ceruza vastag, kidudorodó, kacskaringós értágulat formájában. Ritkább esetekben a vádlin is kialakulhat. A vénákon belül elhelyezkedő, nyomást-csökkentő billentjük rossz záródása illetve elégtelensége okozza. Gyakran jár panaszokkal - a láb fáradékonyabb , estére a boka és a lábszár bedagad, enyhe feszítő fájdalom jelentkezik. Szaknyelven ez az úgynevezett "nehézláb" érzés.

- A retikuláris vénatágulatok a lábszár és comb külső és hátsó felszínén 
jelennek meg. A bőrön keresztül áttűnő 2-4 mm vastag kékes színű értágulatok. Általában nem emelkednek ki a bőr felszínéből és ritkán okoznak panaszt. Főleg kozmetikailag zavaró tényként vannak jelen. 

- A seprűvénák (hajszálér tágulatok) 1mm-nél vékonyabb, piros, szerteágazó 
kis értágulatok. A láb bármelyik részén megjelenhet. Csak kozmetikai zavart okoz, nem tekinthető betegségnek. 

Ez a három visszértípus külön-külön vagy együttesen is megjelenhet. Mindegyiknek megvan a maga speciális kezelése, legyen az panaszokat okozó visszérbetegség vagy kozmetikailag zavaró seprűvéna tágulat.