visszér műtét visszér eltávolítás visszér gyógyítás visszér kezelés visszér plasztika visszér tágulat visszérműtét visszeresség visszérkezelés
   
 
Köszöntő
A visszérről
Visszérfajták
A visszér műtét
Lézeres visszérműtét
Injekciózás
Lézeres hajszálér kezelés
Elérhetőség
Árak

Műtét

Az utolsó évtizedben igen nagy szemléleti és gyakorlati változás történt e téren. A korábbi operatív irányzatot ma már a kombinált kezelés elve váltotta fel, ahol a műtét, injekciózás és lézeres kezelés egymást egészíti ki.

A műtétet a nagyobb visszerek esetében alkalmazzuk. Ma már minden visszérműtét elvégezhető ambulánsan. Ez azt jelenti, hogy a műtétet követő 1 órás obszerváció után, a beteg saját lábán távozhat. Otthonában sincs szükség fekvésre, első naptól kezdve felkelhet és aktív marad. A műtétet követően a lábat 2-3 hétig fáslizni kell. A fáslizás 1 hét után óhaj szerint rugalmas harisnyára váltható. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, de a beteg kérésére lehet altatásban vagy gerinc érzéstelenítésben is végezni. Egy új eljárásnak köszönhetően a műtétek gyakorlatilag nyomtalanul gyógyulnak. Ez azért lehetséges, mert a visszerek eltávolítása 2-3 mm-es metszéseken keresztül történik. Egy ilyen kis sebet még összevarrni sem szükséges. Nagyobb műtétek esetében a korábbi 4-6 hetes táppénz 1 hétre lerövidíthető, de ha a beteg úgy érzi már korábban is visszamehet dolgozni. Kisebb műtéteknél táppénz nem szükséges, a beteg akár másnap visszatérhet munkába.