visszér műtét visszér eltávolítás visszér gyógyítás visszér kezelés visszér plasztika visszér tágulat visszérműtét visszeresség visszérkezelés
   
 
Köszöntő
A visszérről
Visszérfajták
A visszér műtét
Lézeres visszérműtét
Injekciózás
Lézeres hajszálér kezelés
Elérhetőség
Árak

A visszérről

Az alsó végtag vénáinak kitágulása, azaz a visszérbetegség sokunkat érintő probléma. Hazánk felnőtt lakosságának 20-30% szenved ebben a betegségben. 

A visszeresség alapvető oka az ember két lábra állásával kezdődött. 

Fejlődésünk eme momentuma nagy terhet rótt a vénás keringésünkre, hiszen az a magasság, amit a vér a lábujjaktól a szív felé haladva, a gravitáció ellen kell megtegyen, egyből megduplázódott. A megnövekedett nyomást szervezetünk részben úgy próbálta leküzdeni, hogy a vénafalon belül billentyuket hozott létre, melyek a véroszlopot kisebb szakaszokra osztva ily módon csökkentik a túlnyomást . 

A visszerek kialakulásának összetett oka van. A legfontosabb a hajlam, az öröklött tényező. A fiatalkori megjelenés esetében szinte mindig megtalálható ez a betegség a szülőknél vagy nagyszülőknél is.

Ha a hajlam egyéb kiváltó tényezőkkel is párosul, a betegség valószínusége tovább nő. Ilyen kiváltó tényezők a: 

- Fogamzásgátló tabletták szedése, azaz a hormonális háttér. Nőknél sokkal gyakoribb a visszeresség mint férfiaknál, sőt a hajszálér tágulatok szinte kizárólag csak nőknél fordulnak elő. 

- A mozgásszegény életmód - az álló és ülő munka hajlamosít a visszerek kialakulására, úgyszintén a túlsúly. 

- És végül, de nem utolsó sorban visszerek jelenhetnek meg más betegségek kísérő tüneteiként is, ezért mindenképpen indokolt orvoshoz fordulni még panaszmentes esetekben is.